Hogyan szoláriumozzunk?

Tanácsok a tökéletes barnuláshoz

Induljunk abból, milyen fontos szerepet játszik a D-vitamin szervezetünk megfelelő működéséhez! A D-vitamin hiánya okozta csontritkulás kockázatáról, a D-vitamin egész immunrendszerre gyakorolt hatásairól, illetve annak a kalcium felszívódásában fontos szerepet játszó tulajdonságairól már vannak általános ismereteink (gondoljunk csak az angol kórra!). Azt azonban már –vélhetően– kevesebben tudják, hogy hiánya a téli és tavaszi fáradtság kialakulásában is szerepet játszik. Egy 2017-es brüsszeli (Dermato Endocrinology lapban megjelent) tanulmány szerint az UVB sugárzást is kibocsátó szoláriumok alternatívát nyújtanak a D-vitamin pótlására. Ez tehát választ ad arra a kérdésre, hogy tulajdonképpen miért is lesz jobb a közérzetünk szoláriumozás után!
Ámde mindennek alapja a mérték! Először is legyünk tisztában azzal, milyen a bőrünk, hiszen bőrtípusunk határozza meg, mennyi ideig érdemes szoliznunk. Mindenféleképpen arra kell törekedni, hogy bőrünk ne égjen meg, ezért azt javasoljuk, hogy vigyünk tudatosságot szoláriumozási szokásainkba!

Építsük fel a folyamatot!

Ha érzékenyebb a bőrünk, tehát hamarabb megégünk, válasszunk egy olyan szoláriumgépet, melyben kisebb intenzitású csövek vannak! Majd hétről hétre fokozatosan növeljük a napozási időt. Több hetes kihagyás, vírusos megbetegedés, illetve kozmetikai kezelés (esetleg egy alapos otthoni bőrradírozás, hámlasztás) után tanácsos a folyamatot újraépíteni. A Samui Sun Szolárium Stúdiójának személyzete készséggel áll minden kedves vendégünk rendelkezésére. Érdemes tanácsot kérni a szoláriumozási percekkel, gépekkel, csövekkel és kozmetikumokkal kapcsolatban, így a maximumot hozhatjuk ki a szolizásból. Nem szabad elfelejteni, hogy semmiféleképpen sem ajánlatos napi szinten szoláriumba járni (szolizás után a barnulás még másnap is mélyül). Ha valamilyen okból (esküvő, rendezvény... stb.) gyorsan szeretnénk nagyon barnák lenni, akkor is legalább 2 nap teljen el az utolsó szolizáshoz képest!

Bőrápolás

Alapszabály, hogy szoláriumozás előtt az arcbőrt alaposan le kell tisztítani, a sminket le kell törölni, hiszen az ronthat a barnulás minőségén. A Samui Sun Szolárium Stúdió összes kabinjában rendelkezésre állnak az ehhez szükséges eszközök.
A bőr felületéből kiemelkedő anyajegyeket, ha vannak, kenjük be UV-szűrős krémmel! Mivel az ilyen anyajegyek érzékenyebbek, mint egy átlagos bőrfelület, jobban kell őket óvni napozás és szoláriumozás során. Ha egy anyajegy elkezdene változni, mindenféleképpen keressünk fel egy bőrgyógyászt!
A Samui Sun rendelkezik a legprofibb és legközkedveltebb szolárium kozmetikumokkal annak érdekében, hogy a barnulás még eredményesebb és tartósabb legyen, miközben a bőr hidratáltabbá válik. Ezeket a krémeket kimondottan szoláriumozáshoz fejlesztették ki, használatuk során rövidebb idő alatt szebb bőrszínt érhetünk el. Ez az összetevőknek köszönhető, melyek hatására több pigment termelődik. Ezen kívül is számos előnnyel bírnak. Például védelmet nyújtanak az UV káros hatásai ellen, csökkentve ezzel a leégés kockázatát. Hidratálják a bőrt, amely azért nagyon fontos, mert dehidratáltság esetén a felhám feszül, hámlik, illetve hamarabb kialakulhatnak és mélyülhetnek a ráncok. A szoláriumkrémek már számos jobbnál jobb illatban elérhetők, így használatuk során tompítható (vagy teljesen elkerülhető) a jellegzetes ,,szolárium szag”. A kozmetikumok megvásárolhatók nagy –és kistasakos kiszelelésekben, kiválasztásukban készséggel fognak tanácsot nyújtani a recepción.

Minden kedves Vendégünknek tudatos, kellemes és eredményes szoláriumozást kíván a Samui Sun!